Jeśli prowadzisz własną restaurację, to z pewnością zdajesz sobie sprawę, jak istotny w tym segmencie rynku jest ciągły rozwój i usprawnienia funkcjonowanie całego lokalu wraz z obsługą. W naszym dzisiejszym artykule przedstawimy ci kilka innowacyjnych rozwiązań, które z pewnością cię zainteresują!

Nowoczesne systemy POS

Jednym z kluczowych elementów w prawidłowym funkcjonowaniu każdej restauracji jest dedykowany system POS. To oprogramowanie, które umożliwia przede wszystkim wprowadzanie zamówień gości, które są dostępne zarówno dla samej obsługi, jak i pracowników kuchni czy dostawców. Wprowadzone zamówienia pozwalają również na wydruk rachunków czy generowanie dziennych i miesięcznych raportów ze sprzedaży, co z kolei umożliwia sprawne przeprowadzanie wszelkiego rodzaju remanentów. Wyeliminowane zostaje również ryzyko, że któreś z zamówień zostanie pominięte czy zapomniane. Jeśli zatem chcesz, aby twoja restauracja słynęła z jakości obsługi, zatroszcz się o nowoczesny system POS, który ułatwi również codzienną pracę twoich pracowników!

Zarządzanie czasem pracy obsługi

Każda restauracja zatrudnia dziesiątki pracowników: kelnerów, kucharzy, barmanów, dostawców czy managerów. W jaki sposób najlepiej kontrolować czas ich pracy i odpowiednio nim zarządzać? Z pomocą przychodzi innowacyjna i niezwykle wygodna elektroniczna lista obecności, która pozwala na zautomatyzowanie tego typu procesów. Na koniec miesiąca otrzymasz raport, który z łatwością przekażesz do kadr i księgowości w celu przygotowania listy płac i zlecenia wypłat dla swoich pracowników. To niezwykle wygodne rozwiązanie nie tylko dla ciebie, ale i całej obsługi!

Aplikacje mobilne do zamawiania jedzenia

Ostatnią kwestią, na którą chcielibyśmy zwrócić twoją uwagę, jest unowocześnienie systemu składania zamówień dla gości lokalu. Dotyczy to szczególnie tych miejsc, które oferują posiłki z dostawą czy na wynos. Obecnie na rynku funkcjonuje szereg platform, które umożliwiają gościom zamawianie posiłków z wybranych restauracji. Współpraca z tego typu partnerami wiąże się oczywiście z koniecznością podziału zysków, a prowizje niejednokrotnie przewyższają kilkanaście procent. W ostatnim czasie możemy zauważyć trend tworzenia przez właścicieli restauracji własnych aplikacji do zamawiania jedzenia. Wówczas goście mogą zamówić ulubione posiłki w niższej cenie, ponieważ lokal (nie płacąc wspomnianej prowizji) może pozwolić sobie na atrakcyjne promocje i rabaty, szczególnie dla stałych klientów. To rozwiązanie zdecydowanie warto wziąć pod uwagę!